۱۳۹۷ شهریور ۲۵, یکشنبه

مناقصه

مناقصه

در این روش شرکت ها و یا سازمان های دولتی کالا ها و یا خدماتی که نیاز دارند را  و می خواهند تهیه بکنند را بین تولید کنندگان آن کالاها و یا ارایه دهنده گان آن خدمات به مسابقه می گذارند . در این مسابقه کسی و یا شرکتی پیروز می شود که قیمت پایین تری را پیشنهاد بدهد . مناقصه انواع گوناگونی دارد که مابه شرح آن می پردازیم .
انواع مناقصه از لحاظ مراحل بررسی
مناقصه یک مرحله ای : در این مناقصه نیازی به ارزیابی فنی پیشنهاد نیست و می توان در جلسه اول پاکت های پیشنهادها را باز کرد و برنده مناقصه را مشخص نمود .
مناقصه دو مرحله ای : در این نوع از مناقصه اگر مناقصه گر تشخیص بدهد که پیشنهادها نیاز به ارزیابی فنی بازرگانی دارند کمیته ای برای ارزیابی تشکیل می شود و نتایج ارزیابی ها را به مناقصه گر گزارش می دهند . سپس پاکت های پیشنهاد ها یی که امتیاز فنی لازم را کسب کرده اند مشاهده می شوند و بعد از ارزیابی قیمت ها پیروز مناقصه مشخص می شود .
انواع مناقصه از لحاظ روش دعوت مناقصه گران
مناقصه عمومی : در این نوع از مناقصه از طریق آگهی عمومی در روزنامه ها و مانند آن به اطلاع مناقصه گران می رسد.
مناقصه محدود : در این نوع مناقصه با تشخیص بالاترین مسئول برگزار کننده مناقصه عوامل عدم برگزاری مناقصه به صورت عمومی بررسی و تایید می شود که مناقصه به صورت عمومی برگزار نشود. به این ترتیب مناقصه به صورت محدود و با ارسال دعوت نامه هایی به مناقصه گران با صلاحیت انجام می گیرد .
مزیت های برگزاری مناقصه
در این روش مزیت هایی برای هر دو طرف وجود دارد که باعث می شود که آن ها به برگزاری مناقصه ترغیب بشوند . البته بعضی از سازمان های دولتی برای تامین برخی از کالا ها و خدمات مورد نیاز خود ملزوم به استفاده از این روش هستند . سود این روش برای مناقصه گزار این است که به کالا و خدمات مورد نیاز خود با کمترین قیمت برسد . مناقصه باعث ایجاد رقابت بین شرکت ها برای ارایه خدمات با کیفیت بالا و قیمت پایین می شود .
شرایط پیروزی در مناقصه ها چیست ؟
ممکن است پیمان کاران برای برنده شده در مناقصات دولتی و خصوصی قیمت هایی را پیشنهاد کنند که غیر واقعی و بسیار پایین باشد . این موضوع باعث می شود که آن ها در ادامه راه دچار مشکلات زیادی می شوند . شکست در انجام این مناقصه به عنوان یک کارنامه بعد همراه آن ها خواهد بود و حتی در برخی موارد ممکن است باعث ورشکستگی آن ها نیز بشود . بنابراین پیشنهاد دهنده گان قیمت باید توجه کنند تا قیمتی که پیشنهاد می دهند واقعی باشد و بتوانند با این قیمت خدمات و یا کالای مورد مناقصه را تحویل بدهند .
مناقصه,مزایده,سایت مناقصه,مناقصات

سایت مناقصه

یکی از روش های تهیه کالاها و خدماتی که شرکت ها و سازمان های دولتی و خصوصی نیاز دارند مناقصه است .برای اطلاع از این مناقصه ها می توانیم به  سایت مناقصه مراجعه کنیم . البته برخی از این مناقصه در روزنامه ها نیز آگهی می شوند . ما در این جا به طور مفصل مناقصه را شرح می دهیم .
مناقصه چیست ؟
مناقصه فرآیندی است که طی آن مناقصه گذار خدمات و کالاهای مورد نیاز خود را بین شرکت های تولید کنند و یا ارایه دهنده خدمات به مسابقه می گذارند . در مناقصه فرد و یا شرکتی برنده است که پایین ترین قیمت را پیشنهاد بدهد . مناقصه و مزایده با هم متفاوت اند در این دو جای خریدار و فروشنده با هم جابه جا می شود . در مناقصه خریدار تقاضای خود را مطرح می کند و فروشنده قیمت را پیشنهاد می دهد در مزایده فروشنده تقاضا می دهد و خریداران قیمت را پیشنهاد می دهند. مناقصه ها هم انواع مختلفی دارند که به برخی از  آن ها اشاره می کنیم .
انواع مناقصه
انواع مناقصه از لحاظ مراحلی که مورد بررسی قرار می گیرد :
-          مناقصه تک مرحله ای : در این نوع از مناقصه در همان جلسه اول پاکت های پیشنهادی باز می شوند و برنده مناقصه مشخص می شود . در اینوع مناقصه مناقصه گزار تشخیص می دهد که پیشنهاد ها نیازی به ارزیابی فنی و بازرگانی ندارند .
-          مناقصه دو مرحله ای : در این نوع از مناقصه به تشخیص مناقصه گزار پیشنهاد ها مورد ارزیابی فنی و بازرگانی قرار می گیرند . برای این امر کمیته ای برای ارزیابی تشکیل می شود و نتیجه ارزیابی ها را به مسئول مناقصه گزارش می دهند . با توجه به این گزارشات پیشنهاد هایی که امتیاز لازم از نظر فنی را کسب می کنند مشاهده می شوند و مورد ارزیابی مالی قرار می گیرند و برنده مناقصه انتخاب می شود .
مناقصه از نظر نوع دعوت از مناقصه گران
-          مناقصه عمومی : در این نوع مناقصه به صورت عمومی در روزنامه ها و آگهی های عمومی به اطلاع مناقصه گران می رسد . در این نوع مناقصه همه از برگزاری مناقصه اطلاع پیدا می کنند .
-          مناقصه محدود : در این نوع از مناقصه مسئول مناقصه تشخیص می دهد به دلایلی مناقصه به صورت عمومی برگزار نشود . در این روش به شرکت های دارای صلاحیت دعوت نامه هایی ارسال می شود و به این طریق مناقصه انجام می شود .
از مزایا و معایب مناقصه چیست ؟
مناقصه برای سازمان های خصوصی و دولتی انجام دهنده آن دارای مزیت هایی است . این مزیت ها است که آن ها را ترغیب می کند که این کار را انجام بدهند . البته برخی سازمان های دولتی ملزم هستند که کالاها و خدمات مورد نیاز خود را از این روش تهیه کنند .  یکی از این مزیت ها این است که باعث می شود شرکت های مناقصه گذار به خدمات و کالاهای مورد نیاز خود را با پایین ترین قیمت تهیه کنند .
از معایب مناقصات این است که شرکت ها تمرکز خود را بر روی کمیت می گذارند  و از کیفیت می کاهند تا به قیمت پایین برسند و در مناقصه برنده بشوند .

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر